Açık Havada Egzersiz Yasaklanmalı ve Parklar Kapatılmalı mı?

İngiltere’de parklar virüs nedeni ile kapatılırken açık havada egzersiz yapmak için parklara girilip girilmeyeceği tartışılıyor. Hükümet yetkilileri açık havada egzersiz yapmanın sağlığı ve kişisel refahı korumak için yaşamsal olduğunu, bu nedenle de bir yasak olmadığını belirtiyor ama parklarda güneşlenilmemesini tavsiye ediyor.

BBC (Çeviren: Dilaver Demirağ)

Birleşik Krallık’taki bazı parklar insanların toplanmasını durdurmak için kapatıldı, ancak daha fazlasını kapatmak ve açık hava egzersizini yasaklamak koronavirüsün yayılmasını durdurmaya yardımcı olur mu?

Parkları kapatmak yerel yetkililerin verdiği bir karardır. Sosyal uzaklaşma önlemlerine rağmen parklarda toplanan insanların yol açtığı olaylara yanıt olarak, birkaçı bu adımı atmıştır. Londra’daki Lambeth Konseyi,  geçen Cumartesi günü 3.000’den fazla insanın güneşlendiğini veya büyük gruplar halinde toplandığını söyleyerek Brockwell Park’ı Pazar günü kapattı. Ancak Pazartesi günü tekrar açıldı.

Mart ayının sonuna doğru ülke genelinde birtakım kapanmalar oldu. Londra’da Hammersmith ve Fulham ilçesindeki tüm parklar ve oyun alanları kapatıldı ve daha sonra Tower Hamlets’deki yerel konsey Victoria Park’ı kapattı.

National Trust* İngiltere’deki tüm parklarını, bahçelerini ve otoparklarını kapatırken Derbyshire’daki Chatsworth House da kapatıldı. Kuzey Galler’deki Snowdonia Milli Parkı dağlarına erişimi kapatırken, Glasgow’daki tüm parklarda araba girişi yasaklandı ve Fermanagh’daki Gortin Glen Orman Parkı kapatıldı.

Hükümet Ne Dedi?

İngiltere’deki insanlara şu anda evlerini yalnızca dört ana nedenden biri için terk etmeleri tavsiye edilmektedir:

  • Yiyecek ve temel eşyaları satın almak, ancak mümkün olduğunca seyrek,
  • Günlük olarak yürüme, koşma veya bisiklete binme gibi bir tür egzersiz yapmak,
  • Tıbbi nedenlerle,
  • Evden çalışmak mümkün değilse, işe gitmek için.

Hükümet, açık hava egzersizini durduramayacağını, ancak mevcut kısıtlamalar sırasında güneşlenmeye karşı uyarıları yinelediğini söyledi.

Başbakan Boris Johnson’un sözcüsü şunları söyledi: “(Açık hava egzersizini yasaklamak-ç.n.) sağlığı ve refahı korumak için yaşamsal, (bu nedenle-ç.n.) bizim şu anki mevcut tavsiyelerimize aykırı. Bu yüzden insanların evlerini terk edebilmelerinin istisnai nedenler listesine dâhil edildi.”

Ulusal Güven* İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda’da çevre ve tarihsel mirasın korunması için bağımsız bir yardım ve üyelik organizasyonudur .

Bir cevap yazın